Какво е нужно да знаете, когато избирате подарък за мъж?

сребро
В случай че съвсем скоро трябва да купувате подарък за мъж, сигурно все пак сте проверили в някой от близките до вас МОЛ-ове, в google или в специализираните магазини. И е много вероятно да не сте си харесали абсолютно нищо, защото марки много, цени много, продукти много … от всичко по много. Но ето, че сте дошли на правилното място и ако имайки предвид всичко в ума ви цари хаос, ще ви насочим с няколко конкретни съвета, които да вземете под внимание при избор на най-добрия подарък.

Практичното пред сантименталното

Години наред жените купуват сантиментални подаръци с повод и без повод. Те даже използват подаръците, като един вид комуникация с мъжете. И през същите тези векове, мъжете са купували по-практични подаръци за жените. Едно е ясно – представителите на мъжкия пол са практични. Така че, когато купувате нещо на мъж се придържайте към правилото: ако не може да облече, изяде, използва или да си играе с подаръка, този подарък не е подходящ.

Само от това по много

Прословутата практичност на представителите на мъжкия пол не важи само и единствено когато става въпрос за едно – хобито им. От предмети, свързани с хобито, мъжът винаги има нужда. В този случай едно в повече от еди кое си, никога не е нежелано. Купувайки предмет, свързан с любимото занимание на мъжа, бихте му направили двоен подарък – веднъж купения подарък и втори път гордостта му пред приятелите по хоби, каква жена има.. Е, сигурно ви е известно, мъжете обичат да се съревновават.

Дрехи?

Именно дамите са тези, които винаги имат нужда от още една рокля, оше една блуза, още едни обувки и много други. Мъжката част са на принципа „Един елегантен панталон, една блуза, един нов чифт сандали са достатъчни“. В случай, че избирате дрехи на мъж, помислете от какво той реално има нужда и си помислете за някоя дреха, която той със сигурност би искал да носи, а не например такава каквато всъщност вие искате да носи или считате, че ще му стои добре. И избягвайте да избирате бельо и вратовръзки. Освен ако не сте на мнение, че мъжът ви има крещяща нужда точно от това.

Детето в мъжа

Без значение на годините на някой мъж, със сигурност в него се крие едно малко дете. Мъжете през целия си живот играят с най-различни играчки, просто играчките с които си играят стават по-големи, по-различни и по-скъпи. Разберете ли коя точно е предпочитаната от него занимавка, ще имате в ръцете си разковничето за идеалния за него подарък.

Парите са от голямо значение

Мъжете са силния пол. Именно затова егото им доста лесно може да бъде наранено. А най-бързо то се наранява, когато мъжът бъде подценен в емоционален, физически, финансов или социален аспект. Ето защо, никога не купувайте на мъжа/приятеля си много скъп подарък. Ако например мъжът е един от приятелите ви, ще си помисли, че подценявате финансовите му възможности. Ако пък мъжът е роднина, гадже или съпруг, много е вероятно да си помисли, че не ви дава достатъчно, че не прави достатъчно за вас. Добра идея е по отношение на това да прецените финансовите средства, който той е отделял в миналото за ваши подаръци и да се съобразите с тези граници и за неговите подаръци.

Любопитството убива

Мъжете пък проявяват същото любопитство, каквото проявяват и дечицата. В много чести случаи мъжете са дори по-любопитни. В момента, в който кажете на мъжа/приятеля си : „Обзалагам се, че няма да познаеш какво съм ти купила!“ или например „Ако знаеш само какъв подарък съм ти купила“, вие вече сте успели да запалите фитила на любопитството. Това всъщност е много добра тактика, особено ако например не сте успели да да закупите добър подарък за празника. Даже само емоцията, която бихте могли да създадете на мъжа с мислите за подаръка, ще е по-интересно за него от конкретния подарък.