Шлем за мотор – въпросът е защо ще са ни необходими и точно как да изберем подходяща

Едва ли има почитател на завишените скорости, който да притежава нужда от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски. Почти всеки един голям моторист често е направил каската в нещо много повече от водеща мярка за безопасност.

Плюс това каската е и аксесоар, част от пълната визия на моториста, също така и бонус към визията на дадения мотоциклет.


Но в действителност въпреки, че нуждата от шлем за мотор да прилична на повече от очевидна, често пъти новаците ентусиасти или по-самонадеяните водачи преценяват да ги изключат, понеже ги намират за неудобни, страшно скъпо струващи или абсолютно ненужни.

Но инвестицията в качествена каска е нещо, което е възможно да спаси живота на водача, да го спаси от травми и да му спести редица неприятни преживявания от удар, лоши метеорологични предпоставки и други.

Какво е нужно да вземате предвид преди избора на моторна каска?


Пазарът предлага огромен вариант от различни типове и ценови класове моторни каски за мотоциклет. Други фактори, които вие е наложителна да вземате предвид за избиране на каска, ще са колко е здрава, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също макар не винаги тя да е сигурен критерий за качеството.
Наложително е да сте взели размери на обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, макар че в крайна сметка ще трябва да изпробвате различни типове, за да прецените кой е най-добрият за вас конкретно. Има три различни видове на скалпа: по-дълга, средна и кръгла. Несъмнено ще купите моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, ето защо и да не успеете да решите каква точно форма мото каска ви е необходима, консултантите определено ще ви помогнат.
Каква точно е идеалната моторна каска?
Каската е нужно да ви бъде приятна, а това значи да не бъде нито твърде затегната, нито твърде разхлабена. В перфектния случай тя прилепва точно на скалпа ви и леко по-леко ще я усетите като естествена неразделна част от нашето тяло и екипировката. Добра идея е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат веднага след кратка употреба. След като се опитате да я премахнете, каската не бива да излиза лесно и бързо, а когато клатите глава, моторната каска не трябва да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или допълнителни наранявания след проба и символично носене, значи не сте избрали подходящ вид. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава вашата видимост.
Качествен сертификат
Несъмнено, повече от важен е сертификатът на моторните каски, защото той ви гарантира годност и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, който важи за Великобритания).
Моторните каски са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което би могло да спаси здравето и живота ви, затова не ги подценявайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или кратък.

Посетете сайта за наколенки за мотор в сайта на Боби Мх

В крайна сметка, най-важната част от самото пътуване е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се приберете у дома.