Кухните – пространство за готвене и чудесна комуникация

kitchen

Както всяко едно нещо, също и кухните са подвластни на огромен напредък през последните години. Някога сложените в най-затънтения край на строежа кухненски помещения са заменени от изградените на централен план модерни стаи. Тънкият момент при дизайнерите е нареждането на обиграни детайли, обърнати към трапезарията и сливането на готварското помещение с трапезария или пък ежедневната. За изготвянето на дизайн на кухня, съществуват дадени неща, които е желателно да се анализират, примерно с остров ли ще бъде готварското помещение? Съвременен или по обичаен изглед желаете? Какви уреди ще вземете? Силата и вида на светлината? 

– Плотовете в кухнята
Гранит, Варовик, Мрамор са някои от най-използваните природни материали за плотове за кухня, използвани в настоящето. Ползването на керамични плочки определено е страшно разпространено сред дизайнерите, понеже те са приятни и се намират в наистина голямо разнообразие от цветове. Термалните плотове с произведени от хората материи са правилен подбор поради отношението качество цена, като предоставят и така също притежанието за огромна палитра от цветове. Плота от дърво, от масивна дървесина, са определено красиви, но липсва твърдост на топлина и вода и заради този проблем много рядко се употребяват в кухните. 

– Обзавеждането на кухня предоставя тона за цвета на интериора
Шкафовете в кухненските помещения са важни при определяне на цялостната цветова визия на интериора в кухнята. И ако сте направили избор за светъл вътрешен дизайн, спрете се на светла дървесина – бреза, кестен, явор, дъб, бук. 

– Кухнята за уютна стая за семейството
Без значение дали разведрявате кухнята си или купувате нова в изцяло нов апартамент, на лице са няколко преимущества като самия монтаж на островна част да речем, с които трябва да размислите. В случай, че да речем искате да свържете хола с кухнята, имате възможност да го сторите с бар плот – едновременно стилен и удобен. Даже бихте могли да разположите готварската печка точно като частица от бар-плота и така по време на готвене, може да обмените по някоя и друга приказка с близките си. 

– Разделете си шкафчетата начално
Изберете начално кое чекмедже и шкафче какво ще съдържа и колко кътче ще ви е необходимо изобщо в кухненското помещение. Можете спокойно да започнете с конкретизирането обема на кухненския плот. Ориентирайте се по кухнята, която сте употребявали до този момент, определете какво точно ви е трябвало и кое е било прекалено. 

– Поставете кухненски аксесоари на тавана
Устройте виртуално разграничение между отделните стаи без да правите стена. Изтънчена поставка за комплект чаши, кухненски ширм или пък малък шкаф, сложени на тавана са интересен начин за това. 

– Кухничка – антре
Доста дизайнери съветват за употребата на кухня във вид на антре или така наречените V-образни кухни. Перфектна, при положение, че обикаляте м/у котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветлението обикновено не му се дава особена грижа при обзавеждането на готварското помещение. Действителността също е, че често с правилна светлина в кухнята, шкафовете стандартно остават затъмнени. С няколко отлично поставени луминисцентни или диодни осветителни тела, стаята може да прилична на доста по-голямо и уютно.