Archive for септември 2014

Точно кога е момента да изхвърлим старите матраци?

Замяната на старите спални матраци е постоянно оставяна на по-заден план. Рядко мислим относно кога е най-доброто време да действаме спрямо този вид промяна. Причините могат да бъдат от всякакъв характер-смяна на самото легло, промяна на квартирата, появяване на болки в гръбнака, недостиг на сън и раздразнение във вашите отношения със заобикалящите ни хора. Ако се съмнявате в наличието на даже един от тези признаци – помислете дали не се нуждаете от нов матрак.

При положение, че решите да смените старото легло с по-ново, то неминуемо ще трябва да закупите нов матрак. Не си мислете, че това ще е напълно реално да нагодите „метража“ на вече остарелият спален матрак с размера на новозакупеното легло. За ваше улеснение, продавачите в магазина ще ви предложат матрак към леглото и матрачна рамка. Промяната на вашата квартира е също така хубава причина да изхвърлите старите а също и прогнили спални матраци.

спални по поръчка

Ако не сте правили нужните грижи за поддържането на него, то често вече имате нужда от чисто нов матрак. Погледнете долната част на вашият матрак. Ако забележите поява на мухъл, не се заблуждавайте, че този проблем ще се премахне след обикновено почистване. Влагата е враг номер едно на здравето на хората. Става така, че 3-4 поредни нощи не може да се наспите добре. Чувствате се изморени и раздразнителни. Вероятно причината се корени в вече остарелият матрак. С течение на годините, повърхността на абсолютно всички матраци става по-плътна. Тежестта на човешкото тяло придава влияние за появата на бучки или вдлъбнатини.

Нарушаването на цялостта на повърхността оказва влияние над оказването на натиск над дадени точки по човешкото тяло. Този тип притискане е 3остатъчен за да пречи на качественият сън през нощта. Специалистите препоръчват на страдащите от хронично главоболие и болки в ставите да се консултират с лекар за този проблем. При положение, че няма добри причини за заболяванията, често матракът е за закупуване на нов.