Как да вземем стабилен мобилен компютър – ръководство за новаците

laptop

Поради неуспоримия факт, че новите технологии непрекъснато се модернизират, броят на населението, избиращи да си купуват мощни лаптопи вместо стационарни компютри се увеличава в пъти . Едно от главните плюсове на преносимите компютри е мобилността им, която им дава възможност без никакви проблеми да бъдат носени . Безсъмнение те са чудесния избор за тази част от хората, които са непрекъснато движение, а освен това и не заемат много място вкъщи като стационарните.

Правилния избор на подходящите геймърските мобилни компютри може спокойно да се окаже невъзможна мисия за начинаещите в тази конкретна област. Самата истина е, че на пазара се въвеждат много и най-различни модели и марки, с толкова различни функионалности.

И как да вземете 1, който ще отговаря напълно на вашите предпочитания?

Уточнете с какви пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и така ще намалите възможностите на вашия избор. Може да си закупите приличен лаптоп на крайна цена от осемстотин до хиляда лв., но ако бихте желали наистина добра машина ще е нужно да си приготвите и да отделите 2 или три пъти повечко за нея.

Най-важно нещо в подбора на стабилен лаптоп е видео картата. В перфектния случай вие ще желаете тя да е външна и със собствена рам минимално 1 GB. В абсолютно никакви обстоятелства не вземайте преносим компютър с вградена карта на видеото, понеже тя не би могла да поддържа тежките игри, а вие само ще си дадете финансови средства напразно.

Другият по важност елемент е процесорът. В прекрасния вариант ще искате той да бъде минимално 2.5 GHz 2-ядрен, а защо не и 4-ядрен CPU. Процесорът управлява скоростта на процесите на вашия мобилен компютър. Запомнете едно: ако по-висока е GHz, много по-добре. Обикновено вие ще трябва да направите избор измежду Intel или AMD, а точно те са двата най-добри създатели на CPU-та.

Също така е добре да вземете под внимание с колко памет се предлага избрания от вас хубав лаптоп. Най-правилно би било да бъде с минимум 4Gb, но ако е с шест, 8 дори дванадесет ще бъде най-добре. Колкото повечко памет притежава вашия собствен мобилен компютър и стабилна карта на видеото, толкова по-гладко ще вървят любимите ви сериозни игри.

И ако следвате тези главни напътствия ще успеете да откриете и вземете най-добрия мобилен компютър за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и финанси.

Прочетете пълната информация: https://www.sravni.bg/srvnbg/c6225-laptopi/f/proizvoditel=apple/n/page=1/p=24/grid/priceasc

Comments are closed.