Archive for юли 2017

Кратка история на новините

news
Новините са комуникация на подбрана информация за текущи сензации, която е представена от електронна медия, интернет, вестник или дори от приказка на приказка между събеседници.

Английската дума „news“ (новини), е създадена през четиринадесети век, от използването на множественото число на термина „new“ (нов). Точно преди да бъдат създадени печатните издания в началото на 17 век, са се ползвали официалните бюлетини и правителствени постановления.

Първата документирана употреба на организирана доставна помощ за популяризиране на хартиени документации, е в Египет, там където фараоните използвали доставчици за популяризиране на техните собствени решения на територията на страната ( 2400 г. пр.н.е.) . Тази практика почти сигурно ще има основи в значително древната практика на съобщенията от уста на уста и е възможно да е била учредена върху дадената вече съществуваща инфраструктура.

През Древен Рим обявите в държавата и новинарски бюлетини са направени публично достояние от Юлий Цезар . Те са били изписвани върху метал или камък и са слагани на публични позиции.

В Китай правителството използва бюлетини наименовани „типао“, популяризирани между съдебните служители по времето на династия Хан (втори и трети век след Христа). В годините между 713 и 734 г. китайската династия Тан е писала бюлетините на съда на ръка на коприна и се е четял от правителствените служители. Още през 1582 г. по време на династията Минг в Пекин са направени 1-те частни листовки.

Сега начините за популяризиране на информация са много повече, като най-масовия е през глобалната мрежа в социалните мрежи или новинаркските сайтове.

Сайтът: http://www.manager.bg/best/коментари

Няколко напътствия да се отървем от вредителите

pest control
В света се срещат различни животни, голяма част са умни, красиви, мили, но съществуват и такива, които абсолютно никой не би искал в апартамента си и въпреки това безсъмнение те се настаняват и развиват потомство там. Най-отвратителната такава твар е хлебарката и целта и е да се засели в дома ни и да развие наследство там без да бъде обезпокоявана. Страшно често се случва да разберем, че имаме хлебарки в дома си, като вече е изключително късно и те се развили колонии, а ние се нуждаем от точен експерт в областта, заемащ се с елиминирането на вредителите в нашето жилище.

Много от хората се надяват, че хлебарките не биха нападнали техния дом, но всъщност топлия и винаги пълен с храна апартамент е главната цел на всяка хлебарка, макар, че те са животни, които живеят и навън, но не и на хладно. Точно преди обаче тази ситуация да стане опасна и да трябва да търсите експерти е по-добре самостоятелно да се занимаете с жилището си, така че да разкарате тези вредители колкото се може най-скоро и качествено да държите дома си чист и спретнат. Тези няколко стъпки ще ви бъдат от полза да се освободите от хлебарките отседнали в апартамента ви:

Научете присъствието и количеството на хлебарките. За тази цел трябва много внимателно да се огледате както за присъствието на дадените гадини и за присъствието на изпражненията им. Хлебарките по принцип се покриват през деня, но ако случайно видите само една гадина още през светлата част на денонощието точно това означава, че те вече имат развито убежище в апартамента ви. Ако забелязвате единствено по няколко вредители през нощта споменатото означава, че на разположение са още доста скрити из шкафовете, зад мебелите и в цепнатините.

Разберете от къде нападат хлебарките. Определено именно тези гадинки не се появяват от въздуха, така че хубаво разгледайте жилището си даже за най-миниатюрните дупчици и запълнете всички, даже самите фуги в кухнята и банята може да уплътните отново. Даже големите вредителите могат да се провират през най-миниатюрните дупчици.

Защитете жилището си от нови набези. Най-добрият метод да се защитите от повтаряща се инвазия е да държите дома си чист навсякъде във всеки един кът и ъгъл. Точно това е адски сложно, но не и абсурдно, така че помислете кое е по-хубаво за вас да се мъчите отново с вредителите или просто да не им забраните да проникнат в дома ви?

Точно този съвет е за тези от вас, чиито дом атаката е вече в твърде огромна степен и трябва да се повикат специалисти. Ако предните напътствия нямат резултат е най-добре да се обадите на фирма, която се занимава с екзекутиране на хлебарки.

Намерете цялата информация: борба с гризачи