Archive for Uncategorized

Кога имаме нужда от зимни и летни гуми

tyres

В последните няколко години една от най-разсикваните въпроси сред шофьорите е тази наистина ли зимните гуми трябва да бъдат обезателни или пък не. Съществуват доста противоречиви мнения разбира се. В действителност, в Страната липсва публично избран, задължаващ ни да управляваме леката кола със зимни гуми през студените месеци или пък летни в лятото. Въпреки всичко това, е добре да сме на „ти“ с това през кои точно периоди с какъв вид е нужно да снабдим автомобила си, за да гарантираме личната си, тази на пасажерите и всички останали участници в движението спокойствие.

Първото правило за това дали имаме нужда от летни или зимни гуми са градусите. Ако паднат под 7 градуса по Целзий, то зимните гуми се явяват точния избор. Това предоставя по-добро сцепление на колата с мокър, заснежен или заледен път. Стандартно периодът за шофиране с летни гуми са от началото на април до последните дни на септември, а другия на зимните гуми – от първите дни на Октомври до последните дни на Март.

За да се упътим по-правилно при подбора на вид автомобилни гуми в специфичните месеци на календарната година ще се поверим на специалистите от една водеща марка за създаване на автомобилни гуми – Continental. По мнение на може би един от водещите в този бизнес, се предлагат 3 вида подбор на гуми според сезона:

За над петнадесет градуса и сух асфалт – за по-съкратен спирачен път и управление на автомобила се препоръчват летни гуми.

За над 15 градуса и влажен асфалт – за по-кратък път на спирачките и добра защита срещу аквапланинг се препоръчват летни, но също така и зимни гуми за протекция от „воден джоб“.

За под седем градуса, комбинирана със сняг, лед, слана или дъжд – за по-съкратен път на спирачките и превенция от свободно пързаляне се препоръчват зимни автомобилни гуми с грайфер над 3мм. дълбочинност.

Вие сами бихте могли да разберете защо летните гуми са желателни за използване през лятото, пролетта и ранна есен, в сравнение със зимните гуми по време на мразовитите периоди от годината, предразполагащи към заснежени, заледени или пък заскрежени участъци от пътната мрежа. Често изборът на правилни автомобилни гуми може да спаси наистина много животи.

Открийте повече информация: летни гуми цени

Детски пантофки: важен аксесоар за всеки дребосък

children's slippers

По какъв начин опазвате крачката на вашето дете вкъщи, дори и във времето на горещите дни от годината? Само и единствено по чорапи ли го държите вкъщи, също като и по времето на пребиваването му в градината за деца? Ако помещенията са на теракот или паркет, важно е да обуете краченцата на вашия наследник.

Топли и меки пантофки за дете са добрия вариант, за да подсигурите на вашето дете удобство и комфорт. Можете да избирате между огромно разнообразие от екземпляри, които специално са направени с ортопедична стелка и с дишаща материя, да не се изпотяват крачката на вашето мъниче. Изберете м/у интересни по цвят и дизайн пантофки за детенце, чрез които да го изненадате. В случай, че те са в любимите му цветове или пък имат илюстрации на любим негов анимационен герой, то с желание ще си ги ползва и е много сигурно, че няма да пожелае да ги сваля от краченцата си. 

Детските пантофки са коректните и за подарък. Може спокойно да сюрпризирате мъника с чифт удобни обувчици за вкъщи за неговия имен или рожден ден или може за деня на детето. Също така, възможно е и без повод – важно е изненадата да бъде приятна и да трогне силно детенцето. Внесете радост и позитивни емоции в живота на вашия собствен малък наследник с чифт топли и меки пантофи за детенце. Изберете модел от материали с високо качество, като е приятен на допир със своята мекота. С удивление ще установите как точно мъничкият растящ самостоятелно ще желае да ги слага и няма да иска да се задържа в детската градина или вкъщи без да ги носи.

Няколко модели са със специализирани ортопедични стелки, които ще окажат положително въздействие върху начина на пристъпване на вашето дете. Много чести са моментите, като децата деформират походката си при движение. Някои деца вървят с едното или двете ходила малко навътре. Има случаи, когато изкривяването на походката е в посока навън. Методът на придвижване и прекрасната походка са подробности, които се усвояват още от най-ранните детски години и от споменатото един чифт детски пантофи с ортопедична подметка може да решат такъв вид усложнения по-точно да осъществят превенция от евентуално пораждане на възможен риск от деформация на походката. 

Домашните пантофки са изключително важна частица от всекидневието на детето ви. Поради тази причина му осигурете удобство, топлина и мекота ако го снабдите с първокачетвени пантофки за детенце. Благодарение на тях той/тя смело да върви по пътя към успеха и радостта.

Вижте още: детски пантофи за момиче

Кухните – пространство за готвене и чудесна комуникация

kitchen

Както всяко едно нещо, също и кухните са подвластни на огромен напредък през последните години. Някога сложените в най-затънтения край на строежа кухненски помещения са заменени от изградените на централен план модерни стаи. Тънкият момент при дизайнерите е нареждането на обиграни детайли, обърнати към трапезарията и сливането на готварското помещение с трапезария или пък ежедневната. За изготвянето на дизайн на кухня, съществуват дадени неща, които е желателно да се анализират, примерно с остров ли ще бъде готварското помещение? Съвременен или по обичаен изглед желаете? Какви уреди ще вземете? Силата и вида на светлината? 

– Плотовете в кухнята
Гранит, Варовик, Мрамор са някои от най-използваните природни материали за плотове за кухня, използвани в настоящето. Ползването на керамични плочки определено е страшно разпространено сред дизайнерите, понеже те са приятни и се намират в наистина голямо разнообразие от цветове. Термалните плотове с произведени от хората материи са правилен подбор поради отношението качество цена, като предоставят и така също притежанието за огромна палитра от цветове. Плота от дърво, от масивна дървесина, са определено красиви, но липсва твърдост на топлина и вода и заради този проблем много рядко се употребяват в кухните. 

– Обзавеждането на кухня предоставя тона за цвета на интериора
Шкафовете в кухненските помещения са важни при определяне на цялостната цветова визия на интериора в кухнята. И ако сте направили избор за светъл вътрешен дизайн, спрете се на светла дървесина – бреза, кестен, явор, дъб, бук. 

– Кухнята за уютна стая за семейството
Без значение дали разведрявате кухнята си или купувате нова в изцяло нов апартамент, на лице са няколко преимущества като самия монтаж на островна част да речем, с които трябва да размислите. В случай, че да речем искате да свържете хола с кухнята, имате възможност да го сторите с бар плот – едновременно стилен и удобен. Даже бихте могли да разположите готварската печка точно като частица от бар-плота и така по време на готвене, може да обмените по някоя и друга приказка с близките си. 

– Разделете си шкафчетата начално
Изберете начално кое чекмедже и шкафче какво ще съдържа и колко кътче ще ви е необходимо изобщо в кухненското помещение. Можете спокойно да започнете с конкретизирането обема на кухненския плот. Ориентирайте се по кухнята, която сте употребявали до този момент, определете какво точно ви е трябвало и кое е било прекалено. 

– Поставете кухненски аксесоари на тавана
Устройте виртуално разграничение между отделните стаи без да правите стена. Изтънчена поставка за комплект чаши, кухненски ширм или пък малък шкаф, сложени на тавана са интересен начин за това. 

– Кухничка – антре
Доста дизайнери съветват за употребата на кухня във вид на антре или така наречените V-образни кухни. Перфектна, при положение, че обикаляте м/у котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветлението обикновено не му се дава особена грижа при обзавеждането на готварското помещение. Действителността също е, че често с правилна светлина в кухнята, шкафовете стандартно остават затъмнени. С няколко отлично поставени луминисцентни или диодни осветителни тела, стаята може да прилична на доста по-голямо и уютно. 

За да разберете още: Хорос ГК

Правила при подбора на гала тоалети

women official dressesЗапознати ли сте с главните правила, където е хубаво да използвате, случайно ако ви предстои подбор на официален тоалет? Без съмнение идеята ни е адресирана към дамите, понеже именно при женските дрехи се предлага огромно многообразие, а това често е в състояние да затрудни подбора.

Каква е нужно да е 1-вата ни стъпка, след като искате да се запознаете отблизо с продаваните тържествени облекла? Вероятно мислите, че първата стъпка е нужно да е набавянето на много време за по-дълги разходки. Самата истина е съвсем друга и тя е, че това действие не е задължително, щом на вашето разположение е удобството, който предоставя закупуването през онлайн пространството. Без съмнение този е методът, който ще ви икономиса наистина много ценно време, понеже от ваша страна се изисква само да използвате няколко клика на клавиатурата и мишката на лаптопа. Вземете под внимание материите, от които е изградена всяка рокля, защото по този конкретен начин ще придобиете прилично ясно възприятие за качеството и.

След като знаете вече къде по-точно е възможно да намерите голямото разнообразие от официални облекла, идва ред да се замислите и за мечтания от вас модел. Също така, кройката до огромна степен главно зависи и от идеята на провежданото мероприятие. Като пример, ако случайно сте поканени на сватба, то тогава на първо място е необходимо да вземете под внимание точно през кой сезон ще се състои тя, и къде. В случай, че е церемония на открито, то в такъв случай ви съветваме да помислите за рокля с дължина до коляното и в приятни светли нюанси или пък пък с шарен десен. Тук правилото гласи, че в никакъв случай не е хубаво да търсите чисто бял или близък до бялото цвят, понеже точно този е стандартния цвят за булката и не е приятно да премествате нужното внимание от нея.

Тържествата на затворено и то най-вече именно тези, които се провеждат през по-студените месеци от годината, изискват нежните половинки да носят по-дълга официална рокля. Цветът оставяме на вашият избор, и ще е добре да разчитате на тъмен такъв. Не изключвайте и наметало, като ще ви е нужна и през по-студените дни от годината.

Като става дума за вид за тържествена дреха, изберете си сами. Всяка една дама е наясно кои точно са хубавите форми на тялото, които би желала да покаже и точно поради дедения повод би могла сама да реши какъв е най-добрия модел за нея. Важно е да купите вид дреха, с която се чувствате красива, но в действителност не трябва да се забравя и за комфорта.

Кой точно вид женска ризка е правилния за мен?

women shirtsДългото ходене по различни магазини Ви е писнало до безкрай? Имате нужда от нова дамска риза и не бихте могли да си изберете вид, коректен за Вас? А това са различни полезни съвети как реално да извършите правилния подбор.

Комбинация с панталон: в този случай разполагате с няколко варианта в зависимост от модела на панталона. Ако панталоните са тесни, тип клин или пък вид цигара ризата също е наложително да е впита или стегната като вид.

В случая е възможно да е разнообразена с интересен аксесоар ако самата ризка е по-семпла и така също да дадете и акцент в облеклото си. Ако панталона е широк като вид просто носете по-голяма риза. Точно тази комбинация е подходяща за жени с големи мерки.

Комбинация на пола с ризка: Поради много различните кройки на пола искаме не искаме нужно е да съобразим и ризата с тях. Основното и най-важното правило в този случай/ като и с панталоните/ е валидно и тук – прибрана, вталена кройка пола плюс същия модел риза. Пола модел молив и вталени поли е нужно да се съчетаят само и единствено с риза по тялото за да не се получи асинхрон в цялостната визия. Цветово без съмнение няма от какво реално толкова да се тревожите – черната пола до коляно е в състояние да се съчетае на практика с абсолютно всеки цвят дамска ризка. Напоследък модерни са бледо цикламените нюансите както и отделните багри на цвят бордо. В случай, че не Искате да рискувате подберете класическият вариант – бяла ризка и черна пола.

Дамската риза се вписва също правилно в комбинация и с костюм от 2 компонента – комбинация от жакет и пола или панталон. Доста жени го избират като всекидневен работен костюм още повече при ежедневни срещи с клиенти или партньори.

Един елегантен трик, който може да се включи е изборът на спомагателни аксесоари. Само една прекрасна брошка, шалче или може и по скромно колие би могло да разчупи изгледа Ви в случай, че използвате да речем ризка с един цвят.

Не е нужно да имате десетки нюанси ризки в този случай, а единствено коректния аксесоар. Но ако моделът е по-свободен безпроблемно ползвайте брошка или пък друго бижу с нескъпоценно камъче примерно. За по-втален модел ползвайте многоцветни шалчета за да придадете нужното внимание точно над разгръщащия модела допълнителен елемент. По този начин с няколко цветове ризи и малко на брой добре избрани аксесоара имате възможност да сътворите десетки комбинации без да се влагат много разходи. Важна препоръка – правете експерименти. Не си поставяйте вие сами граници на външния вид. Хората ще обърнат внимание на усърдието Ви и ще сте оценени подобаващо.

Сайтът: https://www.vardfashion.com/fshn/bg/Teniski-cat-1.html

Теракот в мечтаната ни къща

bathroom tiles
Чисто новият ни апартамент се нуждае от много неща, от които без капка съмнение е и изцяло новата баня. А чисто новата баня от своя страна има нужда от съвсем нови плочки. А тяхното монтиране със сигурност е една от най-трудните задачи за собствениците.
Всъщност организирането на банята, а следователно и на съответните плочки за баня е най-правилно да стартира още точно преди изпълнението на системата за канализацията. Разбира се това позволява бъдещото обзавеждане за баня да се съобразява с нуждите на стопаните, а не точно обратно. Удачното разположение на водопроводите малко по-късно неимоверно ще спомогне монтирането на теракот за баня.
Освен конкретните си потребности всеки един собственик е хубаво да се съобразява с естетическия си вкус и с предпочитанията си за това как точно да бъде изградено всичко. Безсъмнено това важи най-вече при избора на плочки за баня. Всеобщото мнение е, че вертикално разположените плочки за баня често правят стаята по-високо, а хоризонтално поставените – по-ниска.
По подобен начин е и въпросът с цветовете и десените. По общо мнение светлите фаянсови плочки за баня ще накарат мъжете и жените да виждат банята като по-просторна, а може би по-приветлива. Без значение дали ще се съобразява с този съвет или не, почти всеки стопанин и без друго ще бъде изправен пред голям избор от най-различни шарки, цветове и марки фаянс за баня. Тук без съмнение няма грешен или правилен избор.
При самото редене на надлежно избраните фаянсови плочки за баня има значителни правила или главно най-важни насоки, които е добре да се правят от абсолютно всеки, който би искал да разполага с хубава и функционална баня. Много важно е как точно ще бъдат подготвени стените и тавана, точно коя смес да се подготви за залепването на самите плочки за баня, също и как коректно да се поставят фугите. За всичко това е наистина добре да се потърси информация от първа ръка или точно професионална помощ, тези специалисти са главно за това, за да ни помагат в важния избор.
намерете още информация
feniks.bg

Как да изберете най-комфортните и евтини дрехи за децата?

бебе
Като избираме за покупка детски дрехи е редно да се водим предимно от качеството на материите. Модерните декорации, тенденции, цветове-всичко остава на втори кадър, понеже най-важното е малчугана да се почувства добре.

Те следва да са от нежни платове, които да не дразнят детето, да бъдат висококачествени. Има някои материали, които имат възможността да докарат алергия, или обриви, затова е необходимо да се внимава докато решаваме.Намирането на перфектните за малчугана дрехи не е лесна цел, понеже дрехите е необходимо да са комбинация от голямо качество, актуалност и дизайн. Сеществуват какви ли не модели, но малката част от тях отговарят на изискванията и ако за самите нас можем да закупим първия видян модел, то изборът за дрехи на децата трябва да бъде прецизен.

Макар определен модел да ни харесва, е нужно да разберем дали малчуганът се чувства хубаво носейки го. Най-подходящите са дрехи от памучна материя. Тя позволява свобода на детето, приятна е при докосване и дава опцията на кожата да диша. Синтетичните материи е силно препоръчително да се избягват.

Изкуствените материи имат своите голяма доза рискове. След потене и в последствие на триене на материята с кожата би могло да се развие и образува обрив. Затова изборът следва да е внимателен.Тъй като малчуганите порастват много бързо, при покупка може да купите една идея по-голям размер, за да бъдат употребени те по-дълго време. По този начин изборът ви ще бъде по-практичен.

Доста от децата желаят да станат самостоятелни и затова се спрете такива детски дрехи, които са лесни за махане и слагане. Изберете такива, които са с цип, а не с копчета, за да могат децата сами да ги използват.

При избора на дрехи на децата обърнете внимание на етикета, много от етикетите са изключително раздразнителни за кожата. В случай, че се наложи, махнете етикета, за да подсигурите 100% удобство на вашето дете.

Нужно е да се обърне внимание и на начините за пране и гладене на дрехите. Всяка тъкан има свои особености. За да бъдат максимално съхранени и използвани, не би трябвало да се пренебрегват тези особености.Въпреки, че става въпрос за малчугани, допитвайте се до тях. Не взимайте детски дрехи на всяка цена, тъй като е важно те самите да ги харесват и да се чувстват добре в тях.

Детски и бебешки колички – съвети и напътствия при употреба и покупка

Това са няколко критерия, които задължително трябва да вземете предвид, защото в крайна сметка става въпрос за доброто и за безопасността на вашето малко съкровище.

При употребата на бебешките колички

Преди да поставите бебето в количката, направете проверка дали сте натиснали спирачките. Облегалката също трябва да е добре фиксирана в желаното положение Когато сгъвате количката, бъдете внимателни вашето дете да не е перкалено близо, защото има опасност да го прищипете ,без да искате, ако неочаквано се хване за количката.

Не пренебрегвайте да закопчавате обезопасителните колани на детската количка винаги, когато излизате на разходка на открито. Тези колани ще предотвратят опасното изхлузване или падане на бебето от количката.

Когато се намирате на неравен терен винаги използвайте спирачката преди да пуснете дръжките на детската количка, дори и да е само за няколко мига. шезлонг за бебе

Детските колички, както всяка друга вещ, изискват грижа, затова регулярно проверявайте дали всичко е в наред.

Детски дрехи и обувки

Всеки родител би искала да закупи за детето си стилни, елегантни и красиви детски дрехи, висококачествени блузки, детски сандали на добри цени и също така детски аксесоари. В детските магазини ще имате възможност да се понесете в безкрайно море от най-разнообразни детски дрехи с много добро качество на изработка и на относително добри цени, без значение дали са за момиченца или момченца, ще се изумите от богатата гама детски дрехи и обувки. Ще намерите качествени детски блузки, маркови панталони и дънки, елечета, рокли и детски поли, комплекти и детски обувки.

Бебешките дрехи само и единствено от висококачествени естествени материали са изработени и разбира се – от доказани в бранша организации. Вие можете да откриете всякакъв размер и тип дрешки, в разнообразни цветови комбинации. В случай, че бебчето ви се нуждае от ефектна, красива и висококачествена блузка, шапка, ризка, дънки – бихте могли да ги откриете в онлайн бутиците на много приемливи цени. Няма компромис с качеството на бебешки и детски сандали, нито с комфорта и удобството на дечицата. Гарантирайте на децата си удобство и комфорт, облечете ги с качествени и модерни детски дрехи.

Може би ви е трудно да намерите за своята малка красавица удобни и красиви детски дрехи – панталонки и рокли? Всяка пролет и есен чудите ли се къде да ги потърсите и да съответстват на изискванията ви за качество и стил? Ако пък се затруднявате да изберете магазин или марка, ако не разполагате с достатъчно свободно време да се разхождате по бутиците за детски ботуши, тогава интернет магазините най-удобната възможност за вас. Ако не сте ги разглеждали още, значи е вече време да се заемете с тази задача, особено пък ако държите на доброто качество на детските дрешки, които да облечете на своите дечица

Он-лайн бутиците могат да ви предоставят богат избор от много богата колекция от стилни детски ботуши, модерни и качествени детски дрехи. Вие сте майки и бащи, за които високото качество е от основно значение за вашите инвестиции в детски тоалети и затова много он-лайн бутици са си направили труда да ви предоставят избор главно от известни производители за детски облекла, бебешки дрешки, които са направени от естествени материи ,които не дразнят и не спарват нежната и мека бебешка кожа. Всички детски сандали, които откривате в онлайн магазина, е необходимо да са придружени с удостоверение за качество, за да сте сигурни, че вашето дете ще е облечена в удобни, стилни и качествени детски дрешки.

Какво е нужно да знаете, когато избирате подарък за мъж?

сребро
В случай че съвсем скоро трябва да купувате подарък за мъж, сигурно все пак сте проверили в някой от близките до вас МОЛ-ове, в google или в специализираните магазини. И е много вероятно да не сте си харесали абсолютно нищо, защото марки много, цени много, продукти много … от всичко по много. Но ето, че сте дошли на правилното място и ако имайки предвид всичко в ума ви цари хаос, ще ви насочим с няколко конкретни съвета, които да вземете под внимание при избор на най-добрия подарък.

Практичното пред сантименталното

Години наред жените купуват сантиментални подаръци с повод и без повод. Те даже използват подаръците, като един вид комуникация с мъжете. И през същите тези векове, мъжете са купували по-практични подаръци за жените. Едно е ясно – представителите на мъжкия пол са практични. Така че, когато купувате нещо на мъж се придържайте към правилото: ако не може да облече, изяде, използва или да си играе с подаръка, този подарък не е подходящ.

Само от това по много

Прословутата практичност на представителите на мъжкия пол не важи само и единствено когато става въпрос за едно – хобито им. От предмети, свързани с хобито, мъжът винаги има нужда. В този случай едно в повече от еди кое си, никога не е нежелано. Купувайки предмет, свързан с любимото занимание на мъжа, бихте му направили двоен подарък – веднъж купения подарък и втори път гордостта му пред приятелите по хоби, каква жена има.. Е, сигурно ви е известно, мъжете обичат да се съревновават.

Дрехи?

Именно дамите са тези, които винаги имат нужда от още една рокля, оше една блуза, още едни обувки и много други. Мъжката част са на принципа „Един елегантен панталон, една блуза, един нов чифт сандали са достатъчни“. В случай, че избирате дрехи на мъж, помислете от какво той реално има нужда и си помислете за някоя дреха, която той със сигурност би искал да носи, а не например такава каквато всъщност вие искате да носи или считате, че ще му стои добре. И избягвайте да избирате бельо и вратовръзки. Освен ако не сте на мнение, че мъжът ви има крещяща нужда точно от това.

Детето в мъжа

Без значение на годините на някой мъж, със сигурност в него се крие едно малко дете. Мъжете през целия си живот играят с най-различни играчки, просто играчките с които си играят стават по-големи, по-различни и по-скъпи. Разберете ли коя точно е предпочитаната от него занимавка, ще имате в ръцете си разковничето за идеалния за него подарък.

Парите са от голямо значение

Мъжете са силния пол. Именно затова егото им доста лесно може да бъде наранено. А най-бързо то се наранява, когато мъжът бъде подценен в емоционален, физически, финансов или социален аспект. Ето защо, никога не купувайте на мъжа/приятеля си много скъп подарък. Ако например мъжът е един от приятелите ви, ще си помисли, че подценявате финансовите му възможности. Ако пък мъжът е роднина, гадже или съпруг, много е вероятно да си помисли, че не ви дава достатъчно, че не прави достатъчно за вас. Добра идея е по отношение на това да прецените финансовите средства, който той е отделял в миналото за ваши подаръци и да се съобразите с тези граници и за неговите подаръци.

Любопитството убива

Мъжете пък проявяват същото любопитство, каквото проявяват и дечицата. В много чести случаи мъжете са дори по-любопитни. В момента, в който кажете на мъжа/приятеля си : „Обзалагам се, че няма да познаеш какво съм ти купила!“ или например „Ако знаеш само какъв подарък съм ти купила“, вие вече сте успели да запалите фитила на любопитството. Това всъщност е много добра тактика, особено ако например не сте успели да да закупите добър подарък за празника. Даже само емоцията, която бихте могли да създадете на мъжа с мислите за подаръка, ще е по-интересно за него от конкретния подарък.